D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • Magasinet
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • DN Mer
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Naturlig vin

Let, og du skal finne. Naturkorker kan være ordentlig vakre og kunstferdige. Titt nøye på dette bildet, så får du noen ekstra vintips..

Mye god vin kan åpnes med en snusboks

Gammel vin. Mange naturviner blir bedre ved lagring – her i vinkjelleren til Tricot..

Det er en myte at naturvin kan ikke lagres

Å skue hunden. Naturvin er ikke bare kjent for sine spennende smaker, men også for sine fargerike etiketter..

Hva er det med naturvin og rare etiketter?

Få varsel når vi skriver om
Naturlig vin

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Box fresh? Bag-in-box er notorisk vanskelig å lage uten bruk av masse konserveringsmidler. Men det finnes unntak!.

Det er ikke bare-bare å lage naturvin på boks

.

17. mai-tips: Gode naturviner med lav alkoholprosent

Lyse tider. Rosévin kan være superkompleks og spennende, milevis fra den billige saften vi tyllet i oss som attenåringer..

Kompleks rosé for ukompliserte maidager

.

Opprør mot appellasjonene

Vin uten sertifisering. Vinene til Pierre Beauger er nærmest mytiske, helt usertifiserte og selges som Vin de France. På Le Brin de Zingue i Auvergne selges de gjerne slik, uten etikett..

Hvorfor finnes det ikke ett naturvin-stempel?

Berme. Ordet har dobbel betydning – hvor bermen i overført betydning kan være en beskrivelse av usselhet, av noe udelt negativt. Slik er det heldigvis ikke med berme i vin, ifølge naturvinentusiast Lise Aanes..

Hvordan servere naturvin med bunnfall

Påskevinen slukker sorgen. Trenger du drikke til påskelammet, en Kvikk Lunsj eller bare noe å nyte i solveggen? Ukens vintips viser vei..

Naturviner til påsken

O-range of possibilities. Ikke all oransjevin er oransje i farge: Fargen kan variere fra lys gul til strågul, lakserosa, rav-farget og nesten rød, forklarer naturvinentusiast Lise Aanes..

Partystarter, rett i nebbet og oransjevin – her er naturvinstilene du må kjenne til

Tørt og godt. Viner uten restsødme laget på grønne druer, er definisjonen av tørr hvitvin..

Tre tørre naturviner for den som tør

Disdrikks-Norge. Det skorter ikke lenger på naturvinbarer i Norge. Her serveres edle dråper på Dapper Bistro i Oslo..

Her drikker du naturvin i Norge

Med sigg og usynlig glass. Elena Pantaleoni overtok det italienske vinhuset La Stoppa i 1991. Hun reintroduserte kjemikalie­fritt landbruk og lokale druetyper..

– Altfor mange eksempler på at mennenes navn står på etiketten

Funky town. Hvis du har opplevd at vinen minner litt om rått kjøtt eller stall, kan det være «brett» i aksjon..

Hvorfor smaker naturvinen så rart?

Kall en spade for en spade. Hele klaser avstilkes før de sendes inn i pressen hos vinmakerparet Tricot i Auvergne..

Hvordan lages naturvin?

Lagring. Radikons oransjeviner er svært lagringsdyktige. Her i kjelleren hans i Friuli, Italia.. Foto: Anne Valeur

Naturlige viner for deg som liker italiensk vin

Pionerer. Flere av vinmakerne, blant annet Guy Breton og Jean-Pierre Robinot, som var en del av naturvinbevegelsen på 1980-tallet, lager fortsatt vin..

De startet en liten revolusjon med sin naturvin

Håndverk. For å sikre best mulig kvalitet plukkes druene for hånd..

Klassisk eller naturlig vin? Ja takk, begge deler!

Pét-what? Pét-nat er bobler som er lette å like og er svært populært. Se etter kategorien «perlende vin» på Vinmonopolet..

Naturvin for deg som elsker prosecco

Håndplukket. Hos Vincent og Marie Tricot i Auvergne gjøres alt manuelt..

Økologisk, biodynamisk og ­naturlig vin: Hva er egentlig forskjellen?

Vill vin. Naturvin har vært i manges glass de seneste årene, som her på Dapper Bistro i Oslo. I denne nye spalten vil Lise Aanes gjøre naturvin til et naturlig valg..

Hva er egentlig naturvin?

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.